energie gas electriciteit elektriciteit water
verbruiksprofiel

klik

hier

 

Pijl

 

Energie verbruiksprofiel

Energie verbruiksprofiel op basis van de NexBox hardware en Nexmaster software.

Gasunie Trade & Supply voelt de concurrentie op de energie verbruiksprofiel geliberaliseerde energiemarkt 'op gang komen'. Gasunie maakte gisteren bekend in 2005 80,4 miljard kubieke meter gas te hebben verkocht, 5,5 miljard kubieke meter minder dan in 2004. Ondanks het lagere volume steeg de omzet dankzij de hogere marktprijzen voor energie met 21% naar euro 14,7 mrd. De concurrentie energie verbruiksprofiel doet zich niet alleen gelden op de Europese exportmarkt, ook in Nederland zelf timmeren steeds meer buitenlandse gasleveranciers aan de weg.

Gas verbruiksprofiel

Tot de liberalisering van de markt per 1 juli 2004 had Gasunie een monopolie op de Nederlandse markt. In Nederland daalde het gas verbruiksprofiel volume verkocht gas van 35,4 naar 32 miljard kubieke meter. 'We kunnen dat niet aan het weer wijten', zegt een woordvoerder in een telefonische toelichting op de cijfers. 'Er is inmiddels Deens en Noors gas op de Nederlandse markt.' Energiebedrijven als gas verbruiksprofiel Nuon, Essent en Eneco kopen hun gas niet alleen bij voormalig monopolist Gasunie in, maar sinds de vrijmaking van de markt ook bij buitenlandse partijen, zoals het Deense Dong.

Electriciteit verbruiksprofiel

De virtuele Nederlandse handelsplaats electriciteit verbruiksprofiel (Title Transfer Facility) groeit gestaag. In Nederland is de concurrentie groter dan in de rest van Europa. 'Omdat de vraag in Europa hoger is dan het aanbod valt het met de concurrentie wel mee. De prijzen blijven dan ook vrij hoog', stelt de electriciteit verbruiksprofiel Gasunie-woordvoerder. Omdat de Nederlandse markt nauwelijks electriciteit verbruiksprofiel groeit, zorgt iedere nieuwe toetreder voor meer concurrentie.

Elektriciteit verbruiksprofiel

De Nederlandse markt heeft volgens Gasunie een omvang van circa elektriciteit verbruiksprofiel 45 miljard kubieke meter. Gasunie nam er daarvan 32 miljard voor zijn rekening. Ondanks de groeiende concurrentie in Nederland is er geen grote prijsdruk. 'De concurrentie vindt vooral plaats op de handelsplaats elektriciteit verbruiksprofiel. Voor de langetermijncontracten kiezen partijen voor stabiele prijsformules. Op de prijs zit nog niet veel druk', zegt de woordvoerder.

Water verbruiksprofiel

In 2004 werd Gasunie (eigendom van de Staat, Shell en Exxon Mobil ) gesplitst in water verbruiksprofiel het handelsbedrijf Gasunie Trade & Supply en het netwerkbedrijf Gasunie Transport Services. De Nederlandse Staat werd voor water verbruiksprofiel euro 2,78 mrd volledig eigenaar van de transportactiviteiten. De Staat, Shell en Exxon Mobil blijven vooralsnog aandeelhouder van Gasunie Trade & Supply.

elektriciteits verbruiksprofiel en elektriciteits verbruiksprofiel

Tel: 010 288 74 15
NEXUS Home

update van 14-11-2012