energie gas electriciteit elektriciteit water
scan

klik

hier

 

Pijl

 

Energie scan

Energie scan op basis van de NexBox hardware en Nexmaster software.

Nuon wil voor een miljard euro een nieuwe energie scan elektriciteitscentrale bouwen. Het gaat om de grootste investering die de stroomleverancier ooit heeft gedaan. De eerste jaren investeert het bedrijf 20 miljoen euro in de aanloopfase. Pas in 2007 moet de beslissing vallen of ook het resterende bedrag van 980 miljoen energie scan wordt vrijgemaakt en of de bouw dan ook echt begint. In maart kondigde Nuon al aan ongeveer 1 miljard euro te investeren in "de betrouwbaarheid van de stroomlevering". De kosten van de nog te bouwen centrale komen bovenop de reguliere energie scan jaarlijkse investeringen van 600 miljoen euro. Dat heeft het bedrijf donderdag bekendgemaakt. Nuon heeft aangegeven dat het wellicht over minder mogelijkheden beschikt als het energiebedrijf en de netbedrijven worden gesplitst. Desondanks is het toch bezig met forse energie scan investeringen. "In 2007 ziet de wereld er heel anders uit", aldus een woordvoerder.

Gas scan

Nuon verwacht dat de fabriek vanaf 2011 gas scan de eerste elektriciteit kan leveren. De centrale, met een vermogen van 1200 megawatt, kan ongeveer twee miljoen huishoudens van stroom voorzien. De nieuwe centrale moet andere gas scan gaan vervangen. Het is nog onduidelijk waar de centrale komt te staan. Nuon gas scan onderhandelt nog over een aantal locaties in het kustgebied. Eind dit jaar verwacht de onderneming uitsluitsel te gas scan kunnen geven. De nieuwe centrale zal over een aantal vergassers beschikken. Diverse gas scan brandstoffen kunnen daar in worden gemengd. De beoogde brandstoffen zijn kolen, biomassa en verschillende gassen. In Nederland staat al een dergelijke centrale, die ook eigendom is van Nuon. Deze heeft een vermogen van 250 megawatt. Nuon is een grote speler in de markt. Het bedrijf boekt een gas scan jaarlijkse netto omzet van bijna 5 miljard euro en er werken bijna 9.500 mensen. De grootste aandeelhouders zijn de provincies Gelderland, Noord-Holland, Friesland en de gemeente Amsterdam.

Electriciteit scan

De productie van duurzame elektriciteit en electriciteit scan is in het eerste half jaar van 2005 fors gestegen. De ’groene stroom’ was volgens cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek goed voor 6,4 procent van het binnenlands electriciteit scan verbruik. Een jaar eerder was dit nog 3,8 procent, aldus het CBS maandag. De belangrijkste oorzaak van de stijging is dat er meer biomassa in de centrales wordt meegestookt. Die toevoeging groeide electriciteit scan van 1 procent begin 2004 naar 3 procent in de eerste helft van 2005. Windenergie kende met 1,9 procent van het elektriciteitsverbruik een kleine groei van electriciteits scan 0,2 procentpunt. De import van ’groene stroom’ daalde van 9 procent van het elektriciteitsverbruik in 2004 naar ongeveer 6 procent in het eerste half jaar van 2005. De import is nu electriciteits scan ongeveer even groot als de binnenlandse productie. De daling is vooral te wijten aan het volledig vervallen van de overheidssteun voor de import van ’groene stroom’ per 1 januari 2005. De regering heeft zich electriciteit scan ten doel gesteld ervoor te zorgen dat over vijf jaar 9 procent van de verbruikte elektriciteit uit duurzame bronnen komt, dat wil zeggen uit bronnen die het milieu niet belasten.

Elektriciteit scan

Essent levert van 2007 tot 2015 elektriciteit aan de Nederlandse Spoorwegen en elektriciteit scan. Het gaat volgens het spoorbedrijf om het grootste contract voor de levering van stroom dat ooit in Nederland is afgesloten. De NS heeft elektriciteit scan ervoor gekozen om meerdere jaren met dezelfde stroomleverancier in zee te gaan, om zo minder last elektriciteits scan te hebben van prijsschommelingen. Het contract biedt zekerheid voor een lange periode, lichtte de vervoerder toe. Financiële details werden vrijdag niet bekendgemaakt. De NS verbruikt elektriciteit scan jaarlijks 1,4 terrawattuur elektriciteit. Dat is ruim 1 procent van het totale stroomverbruik in Nederland. Nu zorgen Nuon en Electrabel er nog voor dat de treinen van de NS kunnen rijden. Het spoorbedrijf verwacht elektriciteits scan de komende jaren meer elektriciteit nodig te hebben. Dat heeft te maken met de ingebruikname van de hogesnelheidslijn in 2007 en met een verdere uitbreiding van de dienstregeling. Daar staat elektriciteit scan wel tegenover dat de moderne treinen zuinig zijn met energie. Ze wekken zelfs stroom op als ze remmen.

Water scan

In grote delen van de Amerikaanse metropool water scan Los Angeles is maandag de stroom uitgevallen. Volgens de website van The Los Angeles Times is zijn er storingen in de stroomvoorziening in het centrum. De oorzaak is niet bekend. Het stadsbestuur meldde na een paar uur dat water scan 90 procent van de getroffen stadsdelen weer elektricteit had gekregen. De oorzaak was een beschadiging van een hoofdleiding. Vele honderdduizenden inwoners van de stad waren door de storing getroffen. In 2001 kampte Californië, de staat waarin Los Angeles ligt, met water scan een enorme energiecrisis door een gebrek aan productiecapacitieit na een periode van privatisering van stroombedrijven. Op verscheidene plekken ontstond water scan maandag een verkeerschaos omdat verkeerslichten uitvielen. Ook het hoofdkwartier van de politie werd getroffen. De internationale luchthaven heeft wel elektriciteit. Volgens de nieuwszender CNN zaten veel mensen vast in liften in wolkenkrabbers.

elektriciteits scan en elektriciteits scan

elektriciteits verbruik scan en elektriciteits verbruiks scan

elektriciteits gebruik scan en elektriciteits gebruiks scan

Tel: 010 288 74 15
NEXUS Home

update van 14-11-2012