energie gas electriciteit elektriciteit water
registratie

klik

hier

 

Pijl

 

Energie registratie

Energie registratie op basis van de NexBox hardware en Nexmaster software.

De vraag naar fossiele brandstoffen energie registratie als olie en gas zal de komende jaren onverminderd groot blijven. Bovendien zal de uitstoot van het broeikasgas kooldioxide sterk toenemen, ook als landen hun toevlucht zoeken tot schonere vormen van energie. Dat blijkt uit een rapport dat maandag is gepubliceerd door het energie registratie.

Tussen nu en 2030 zal de vraag naar energie met ongeveer 50 procent toenemen. Als landen gedeeltelijk overstappen op milieuvriendelijker vormen van energie zal de behoefte aan energie registratie fossiele brandstoffen toch groot zijn: de vraag zal in dat geval 37 procent hoger zijn dan nu.

Het energie registratie houdt tot in detail bij hoe de vraag naar energie zich ontwikkelt. Kort geleden deed het energie registratie van zich spreken nadat orkaan energie registratie in de Verenigde Staten had toegeslagen. De aangesloten lidstaten van het energie registratie besloten een deel van hun oliereserves aan te spreken om zo de prijsdruk te verminderen.

Gas registratie

Om aan de toekomstige gas registratie vraag te kunnen voldoen zijn volgens het gas registratie enorme investeringen nodig. Uit de zogeheten World Energy Outlook 2005 blijkt dat er voor ongeveer 17 biljoen dollar geïnvesteerd moet worden. Dat geldt vooral in het Midden-Oosten, waar de meeste olie vandaan komt.

Het aandeel van het Midden-Oosten in de olievoorziening neemt gas registratie toe van 35 procent nu tot 44 procent in 2030. Het belang van die regio „kan niet worden onderschat”, aldus de IEA. Volgens het gas registratie zijn er in beginsel voldoende olie- en gasvoorraden om de komende jaren aan de verwachte vraag te voldoen.

Electriciteit registratie

Door het gebruik van electriciteit registratie olie en gas neemt de uitstoot van broeikasgassen sterk toe. De hoeveelheid kooldioxide die in de lucht komt zal in 2030 52 procent hoger zijn dan nu. Ook electriciteits registratie als landen een duurzamer traject inslaan, zal de uitstoot flink toenemen, met ongeveer 30 procent. De leiders van de acht rijke industrielanden (G8) pleitten tijdens hun top dit jaar in Schotland voor het gebruik van schonere vormen van electriciteit registratie energie, zoals zonne- en windenergie.

Het IEA schetst in het electriciteits registratie rapport ook een scenario dat zich zou kunnen voordoen als de benodigde investeringen (deels) uitblijven. In dat geval zal de olieproductie in het Midden-Oosten minder sterk groeien. Dat kan weer leiden tot veel hogere energieprijzen. De vraag zal daardoor kunnen afnemen en de groei van de wereldeconomie kan afremmen, aldus het electriciteit registratie IEA.

In verband met de toenemende vraag heeft het IEA de prijsraming van olie naar boven bijgesteld. De onderzoekers electriciteits registratie gaan ervan uit dat de piek die dit jaar werd bereikt (iets boven de 70 dollar per vat) van tijdelijke aard is. In 2010 zou een vat olie ongeveer 35 dollar moeten kosten en in 2030 39 dollar. Mochten de noodzakelijke investeringen echter electriciteit registratie onvoldoende worden uitgevoerd, dan zijn schommelingen in de prijzen waarschijnlijk. De prijzen zullen in elk geval hoger zijn.

Elektriciteit registratie

Saudi-Arabië is nu de grootste elektriciteit registratie olieproducent en zal dat ook blijven. Van de productie in het Midden-Oosten neemt dit land 36 procent voor zijn rekening. Van vier landen zal het aandeel in de productie uit deze regio groeien. Dat zijn Libië, Koeweit, Irak en de elektriciteit registratie Verenigde Arabische Emiraten.

De olieprijs is gestegen. Sommige elektriciteits registratie beleggers waren nerveus over de voorraad verwerkte olie. Die zou onder druk komen te staan nu de winter er aan komt. De elektriciteit registratie voor een vat ruwe olie sloot 2,03 dollar hoger op de termijnmarkt van New York op 61,78 dollar. De future voor een vat Brent Noordzee-olie kwam op de London’s International Petroleum Exchange steeg 2,19 dollar op 60,57 dollar. Fed-president elektriciteits registratie waarschuwde dat Amerikaanse consumenten "verrast" konden worden door de hoge elektriciteit registratie energieprijzen deze winter. In New York werd de stemming bepaald door de vooruitzicht op toenemende vraag in verband met de aanstaande winter. In de afgelopen weken is het weer in de Verenigde Staten echter ongewoon mild.

"De prijsbeweging suggereert dat we elektriciteit registratie kampen met een tekort aan verkopers", zei elektriciteits registratie, grondstofstrateeg in New York bij Société Générale. "De winter nadert en hoe dan ook wordt het straks alleen maar kouder. Het sentiment is dat de vraag zal stijgen in de loop van het vierde en eerste kwartaal."

Water registratie

Cijfers van het ministerie van water registratie energie toonden eerder deze week dat de vraag naar benzine versnelt. Daarentegen bleef de vraag naar verwerkt olie, waaronder stookolie, nog achter, een teken dat de vraag vanwege de winter nog moet komen.
Niettemin dacht voorzitter water registratie dat het ongewoon warme weer geen bliksemafleider moesten zijn voor het totaalplaatje. "De vraag is nog nooit zo hoog geweest en nimmer waren we zo kwetsbaar in aanloop naar de winter", aldus water registratie. "Deze markt is als een persoon die autorijdt maar niet naar de benzinemeter heeft gekeken."

elektriciteits gebruik registratie en elektriciteits gebruiks registratie

elektriciteits verbruik registratie en elektriciteits verbruiks registratie

elektriciteits registratie en elektriciteits registratie

Tel: 010 288 74 15
NEXUS Home

update van 14-11-2012