Energieverbruik monitoring

klik

hier

 

Pijl

 

Energieverbruik monitoring

Energieverbruik monitoring op basis van de NexBox hardware en Nexmaster software. Er hiermee veel kosten worden bespaard. Omdat met hiermee veel kosten kunnen worden bespaard wordt dit veel toegepast. Nexus is specialist op gebied van energieverbruik monitoring informatie systemen. De NexBox hardware en NexMaster software informatie systemen worden hiervoor gebruikt.

Als basis voor energieverbruik monitoring wordt het NexBox systeem gebruikt. Omdat hiermee veel kosten kunnen worden bespaart, vormt dit meestal het uitgangspunt bij productiemonitoring en productieregistratie. Energieverbruik monitoring is zeer aantrekkelijk uit oogpunt van kostenbesparing.

Vanaf vandaag mogen de drie miljoen Vlaamse huishoudens hun eigen leverancier van elektriciteit kiezen. Tot nu toe maken amper 25.000 Vlamingen gebruik van de nieuwe mogelijkheden.

Huishoudens in Nederland moeten nog een jaar wachten voor ze hun nutsbedrijf kunnen inruilen voor een concurrent. Aanvankelijk zou de markt begin volgend jaar opengaan, maar door grote problemen is de liberalisering onlangs een halfjaar uitgesteld.

Was dat in Vlaanderen ook maar gebeurd, klaagt Test-Aankoop, de Consumentenbond van België. De voorbereiding was een rommeltje. Pas op het allerlaatste moment, enkele weken geleden, heeft de Vlaamse regering de broodnodige informatie gegeven over maximumprijzen en de toekomst van de 'gratis stroom' die Vlaamse gezinnen krijgen in de vrijgemaakte markt. Deze site gaat onder andere over energieverbruik monitoring met behulp van de NexBox. Brieven van de Vlaamse overheid aan de burgers, die de zaken moesten verduidelijken, maakten alles juist ingewikkelder. 'Daarin stond dat men uiterlijk 31 mei moest aangeven of men een nieuwe leverancier wenste. Dat is natuurlijk misleidend, omdat je op eender welk moment kunt besluiten om over te stappen', zegt woordvoerder Ivo Mechels van Test-Aankoop.

Het grootste probleem is echter dat de nieuwkomers lange tijd niet wisten hoeveel ze moesten betalen voor het gebruik van het openbare elektriciteitsnet. Daardoor konden ze onmogelijk offertes maken voor potentiële klanten. Consumenten willen immers een all-inprijs: stroom plus transport.

Ook nieuwkomer Nuon klaagt over de late publicatie van de transporttarieven.

Tel: 010 288 74 15
NEXUS Home

update van 14-11-2012