Energieregistratie

klik

hier

 

Pijl

 

Energieregistratie

Energieregistratie op basis van de NexBox hardware en Nexmaster software. Omdat hiermee veel kosten kunnen worden bespaard, wordt dit veel toegepast. Nexus is specialist op gebied van energieregistratie informatie systemen.

Als basis voor energieregistratie wordt het NexBox systeem gebruikt. Omdat hiermee veel kosten kunnen worden bespaart, vormt dit meestal het uitgangspunt bij productiemonitoring en productieregistratie.

Deze site gaat onder andere over energieregistratie met behulp van de NexBox.

Energieregistratiesysteem

Een energieregistratiesysteem op basis van de NexBox hardware en Nexmaster software. Omdat hiermee veel kosten kunnen worden bespaard wordt dit veel toegepast. Nexus is specialist op gebied van energieregistratie informatie systemen. De NexBox hardware en NexMaster software informatie systemen worden hiervoor gebruikt.

Als basis voor een energieregistratiesysteem wordt het NexBox systeem gebruikt. Omdat hiermee veel kosten kunnen worden bespaart, vormt dit meestal het uitgangspunt bij productiemonitoring en productieregistratie. Een energieregistratiesysteem is zeer aantrekkelijker uit oogpunt van kostenbesparing.

De prijzen op de groothandelsmarkt voor elektriciteit zijn de afgelopen week wederom sterk gestegen. Bedrijven die nu nog stroom moeten inkopen voor 2004, gaan hierdoor miljoenen extra betalen.

De marktprijs voor levering van stroom in 2004 is de afgelopen week met ruim 10% gestegen naar euro 45,00 per megawattuur (mWh). Daarvoor was de prijs al met 25% gestegen sinds het begin van het jaar. Er kunnen met een energieregistratiesysteem kunnene veel kosten worden bespaard. Zie ook het dossier: Nederlandse energiemarkt liberaliseert. Volgens sommige marktwaarnemers worden de hoge prijzen veroorzaakt door gebrek aan aanbod in de markt. De Nederlandse markt wordt beheerst door vier binnenlandse aanbieders. Er kunnen met energieregistratie veel kosten worden bespaard. Op de 'over-the-counter'-markt, de rechtstreekse handel tussen marktpartijen, die het leeuwendeel van de stroomhandel uitmaakt, biedt op dit moment slechts één partij beperkt stroom aan, zeggen handelaren.

Gebrekkige marktwerking
Volgens Jan Vromans van internetveiling Energiekeuze krijgen zakelijke energieverbruikers de rekening gepresenteerd voor de gebrekkige marktwerking in de stroommarkt. Deze site gaat onder andere over een energieregistratiesysteem met behulp van de NexBox. Anders dan huishoudens en andere kleinverbruikers zijn middelgrote en grote energieverbruikers aangewezen op de vrije markt.

In totaal moeten de zakelijke verbruikers nog voor zo'n 4 miljoen mWh aan stroom inkopen voor 2004, schat Vromans. De NexBox hardware en NexMaster software informatie systemen worden gebruikt bij energieregistratie. Zo heeft de luchthaven Schiphol, die 300.000 mWh per jaar verbruikt, nog een offerte uitstaan voor zijn energiecontract van volgend jaar. De luchthaven moet bij de huidige prijzen in 2004 euro 2 mln meer gaan betalen dan als zij in augustus een contract had gesloten. De offerte loopt vandaag af, maar een woordvoerder van Schiphol meldt dat de inschrijvingstermijn waarschijnlijk over het weekend wordt getild. Energieregistratie is veel aantrekkelijker uit oogpunt van kostenbesparing. Stroomproducent Essent schrijft de hoge prijzen toe aan een combinatie van factoren. Een woordvoerder noemt hogere prijzen voor importstroom uit Duitsland en België, hogere brandstofkosten en een krapper aanbod door onderhoud aan centrales en een hoger dan verwachte productie-uitval.

Inhaalslag
Daarnaast is er sprake van een inhaalslag, zegt Essent. 'Een prijspeil van euro 40 per mWh is nodig voor producenten om een redelijk rendement te kunnen realiseren. De prijzen die we eerder in de markt hebben gezien, zijn niet houdbaar.'

Energiehandelaar Bergen Energi heeft een brandbrief geschreven naar energietoezichthouder DTe over de ontwikkelingen in de markt. Volgens Bergen moet de DTe onderzoeken of partijen hun dominante marktpositie hebben misbruikt om de prijs op te drijven.

Tel: 010 288 74 15
NEXUS Home

update van 14-11-2012