energie gas electriciteit elektriciteit water
controlesystemen

klik

hier

 

Pijl

 

Energie controlesystemen

Energie controlesystemen op basis van de NexBox hardware en Nexmaster software.

Het is moeilijker dan ooit om olie te winnen. De wereld schakelt over op gas.Energie controlesystemen winnen aan politieke macht.

De wereld hongert naar energie controlesystemen. Het industriële complex van het Westen is ontworpen op de consumptie van olie en gas. Zonder olie en gas geen transport, geen elektriciteit en dus ook geen economie. Zo simpel is energie controlesystemen.

De wereld verstookt volgens energie controlesystemen dagelijks meer dan 80 miljoen vaten olie en bijna 2700 miljard m3 aardgas. Er is geen alternatieve en duurzame energiebron die dat binnen afzienbare tijd kan overnemen.

Gas controlesystemen

Dus blijft de wereld de komende decennia afhankelijk van de gas controlesystemen belangrijkste olie- en gasproducerende landen: veelal landen met een instabiele politieke leiding. 'Landen als Rusland, Saudi-Arabië en Iran zijn niet stabiel. Je weet niet wat er morgen te gebeuren staat. Er is geen continuïteit', stelt gas controlesystemen, die als politicoloog en energiedeskundige verbonden is aan Clingendael International Energy Programme. Tevens is hij directeur van het Energy Programme gas controlesystemen.

De situatie is nog dramatischer. De olieconsumptie stijgt volgens het International Energie Agentschap naar 120 miljoen vaten per dag in 2025. De vraag naar gas stijgt nog sneller. Experts vrezen dat de Verenigde Staten en China in de situatie van snel stijgende vraag en een haperend aanbod zich agressief gaan opstellen om de energielevering veilig te stellen. De economie is er immers van afhankelijk van gas controlesystemen.

Electriciteit controlesystemen

Het is niet alleen de politieke instabiliteit die de export van olie naar het Westen onzeker maakt. Electriciteit controlesytemen: 'Ook de capaciteit van bijna alle olieproducerende landen is beperkt vanwege verouderde raffinaderijen en oud olie- en gaspijpleiding. De enige garantie voor continuïteit zijn investeringen door multinationals en electriciteit controlesytemen. Maar het politieke klimaat blijft in deze regio's buiten het vermogen van het Westen liggen.'

Rusland laat buitenlandse investeerders toe. Electriciteit controlesytemen, Exxon en Shell richten zich bijvoorbeeld op de rijke gasvoorraden. Door het gas vloeibaar te maken vergroten ze het afzetgebied. Lng wordt volgens electriciteit controlesytemen 'heel populair. Het is goedkoper om over grote afstanden te transporteren dan via pijpleidingen. Bovendien zijn tankers minder gevoelig voor electriciteit controlesytemen'

Elektriciteit controlesystemen

Toch verandert de opkomst van lng volgens elektriciteit controlesystemen weinig aan de geopolitieke verhoudingen. 'Net als met olie het geval is, zit 70% van de gasreserves in het Midden-Oosten en de Kaspische regio', zegt hij. Met landen als Turkmenistan, Tadzjikistan en Kirgizstan is de elektriciteit controlesystemen Kaspische regio volgens hem de 'meest instabiele regio van de wereld'.

De Russische president elektriciteit controlesystemen ontleent een belangrijk deel van zijn internationale politieke macht aan de energiesector. Het concern Gazprom is goed voor 95% van de Russische gassector en is onlangs onder controle gebracht van het elektriciteit controlesystemen. Dat betekent dat energie - Gazprom breidt ook uit in olie - integraal onderdeel is geworden van de buitenlandse politiek van elektriciteit controlesystemen.

Water controlesystemen

Gazprom is in samenwerking met westerse energieconcerns bezig met water controlesystemen en grote lng-projecten. Gazprom heeft een deel van de lng-productie al geoormerkt voor de VS. Die zullen het gas gretig afnemen, maar zullen meer rekening moeten gaan houden met de politiek van water controlesystemen, waar ze afhankelijker van worden.

Iran speelt een andere rol. Volgens de VS is Iran uit op water controlesystemen. Het land is daarom sinds 1996 taboe. Wie zakendoet met Iran riskeert een boycot van de VS. China, India en Pakistan (bondgenoot van de VS in de strijd tegen terreur) trekken zich daar niets van aan.

China sloot in oktober vorig jaar een contract van $ 70 mrd met water controlesystemen voor de levering van olie en gas. Dat heeft politieke betekenis. China heeft een vetorecht in de Veiligheidsraad van de VN en zou een veroordeling van het Iraanse water controlesystemen programma kunnen blokkeren.

electriciteits controlesystemen en elektriciteits controlesystemen

 

Tel: 010 288 74 15
NEXUS Home

update van 14-11-2012