energie electriciteit gas water
elektriciteit afnamepatroon

klik

hier

 

Pijl

 

Energie afnamepatroon

Energie afnamepatroon op basis van de NexBox hardware en Nexmaster software.

Het totale energieverbruik in Nederland is afgelopen jaar licht gedaald. Het betreft het energie afnamepatroon de eerste afname deze eeuw. De daling is veroorzaakt door energiebedrijven, die minder verbruikten. De klanten hadden in 2005 wel meer energie nodig.

De import van energie is vorig jaar met energie afnamepatroon 19% toegenomen. Daarmee is de invoer goed voor een vijfde van het verbruik door klanten, zo blijkt uit CBS-cijfers. De energieproductie in Nederland zelf nam met 2,5% af. Het verbruik van elektriciteit is in het voorbije lustrum met energie afnamepatroon gemiddeld 1,5% per jaar gestegen. Aardgas werd in 2005 juist minder gebruikt dan in 2000.

Gas afnamepatroon

Biobrandstoffen worden gewonnen uit gas afnamepatroon biomassa en zijn daardoor volledig 'vernieuwbaar'. Ze zijn in potentie klimaatneutraal. De bij verbranding vrijkomende CO2-uitstoot is tijdens het telen van de biomassa juist door de planten opgenomen, maar door het energieverbruik in de landbouw- en productiefase kunnen deze effecten teniet worden gedaan. Vergeleken met fossiele brandstoffen is gas afnamepatroon de CO2-uitstoot wel vele malen kleiner.

Het derde alternatief is elektrische auto's, aangedreven door een batterij die telkens moet worden opgeladen, waardoor de actieradius beperkt is. Veel elektrische auto's zijn hybride, wat wil zeggen dat ze ook een brandstofmotor hebben. Onbetwiste leider op de markt is Toyota met de wereldwijd verkochte gas afnamepatroon.

Waterstof is uitermate geschikt als energiedrager. Het komt op grote schaal op aarde voor, maar bijna altijd in combinatie met andere atomische bestanddelen. In tegenstelling tot elektriciteit kan het in grote hoeveelheden worden gas afnamepatroon. Van belang is met welke energiebron de waterstof wordt geproduceerd. Wanneer dat gebeurt met behulp van olie of kolen worden de milieuvoordelen volledig tenietgedaan. Waterstof is alleen duurzaam wanneer het geproduceerd wordt met hernieuwbare energiebronnen zoals waterkracht, wind-, of zonne-energie.

Electriciteit afnamepatroon

Van de alternatieven is de toepassing van waterstof in brandstofcellen en electriciteit afnamepatroon de meest vergaande en veelbelovende technologie.

Waar eigenlijk alle automobielfabrikanten bezig zijn met alternatieve brandstoffen en technologieën, zijn de verschillen in electriciteit afnamepatroon in de energiesector groter. Bedrijven als Shell en BP voeren een expliciete strategie om alternatieven voor fossiele brandstoffen te ontwikkelen. Andere focussen meer op efficiënter gebruik electriciteit afnamepatroon van op olie gebaseerde producten. Een aantal energiemaatschappijen ziet kansen in de productie van waterstof uit fossiele brandstoffen. Toch wordt ook gekeken naar andere manieren om waterstof te produceren, zoals uit duurzame energiebronnen en elektrolyse.

Elektriciteit afnamepatroon

Het is zeer wel denkbaar dat er overnames zullen komen van industriële gassenproducenten door elektriciteit afnamepatroon energiebedrijven. Bedrijven als Praxair, Air Liquide en Air Products beschikken al jaren over technieken om waterstof te produceren, te transporteren en op te slaan. Wat betekent dit alles voor de elektriciteit afnamepatroon belegger? Duurzaamheidsissues zijn de laatste jaren sterk in opkomst, ook op het gebied van transport. Een belegger die zich verantwoordelijk opstelt, doet er goed aan met deze aspecten rekening te elektriciteit afnamepatroon.

Het derde alternatief is elektriciteit afnamepatroon auto's, aangedreven door een batterij die telkens moet worden opgeladen, waardoor de actieradius beperkt is.

Water afnamepatroon

Veel elektrische auto's zijn hybride, wat wil zeggen dat ze ook water afnamepatroon brandstofmotor hebben. Onbetwiste leider op de markt is Toyota met de wereldwijd verkochte gas afnamepatroon.

Waterstof is uitermate geschikt als energiedrager. Het komt op grote schaal water afnamepatroon op aarde voor, maar bijna altijd in combinatie met andere atomische bestanddelen. In tegenstelling tot elektriciteit kan het in grote hoeveelheden worden gas afnamepatroon. Van belang is met welke energiebron de waterstof wordt geproduceerd. Wanneer dat gebeurt met behulp van olie of kolen worden de milieuvoordelen volledig tenietgedaan. Waterstof is alleen duurzaam wanneer het geproduceerd water afnamepatroon wordt met hernieuwbare energiebronnen zoals waterkracht, wind-, of zonne-energie water afnamepatroon.

elektriciteits afnamepatroon en elektriciteits afnamepatroon

 

Tel: 010 288 74 15
NEXUS Home

update van 14-11-2012